Prezentarea CUBO si Rigips

 

Prezentarea CUBO si Rigips Saint-Gobain

 

     Joi, 22 martie 2012, ora 13.00, a avut loc in cadrul programului pregatirii continue, prezentarea oferita de catre firma SC CUBO SHOWROOM & HOMESTYLE SRL. Aceasta s-a desfasurat la sediul filialei, bd. Tomis, nr. 143A, et. 9,  Constanta.
     In primul rand, ce este CUBO? 
     CUBO Brasov este cel mai modern showroom de amenajari interioare din Romania.
     CUBO este un concept de lux ce ofera solutii premium-profesionale de amenajari interioare pentru hoteluri si case de calitate.
     CUBO este cel mai important partener Agrob Buchtal, lider pe piata germana de placari ceramice, care realizeaza tehnologii inovatoare in domeniul placarilor ceramice pentru domeniul SPA, wellness, hotelier, comercial si rezidential prin revolutionara tehnologie antibacteriana Hydrotect brevetata Agrob Buchtal.
     CUBO este primul partener Armani Casa by Roca-liderul mondial in obiecte sanitare.
     CUBO ofera intotdeauna cele mai noi tendinte si solutii integrate in design si va pune la dispozitie  cei mai buni profesionisti in domeniu.
     In continuare va prezentam cateva fotografii surprinse de domnul arhitect Radu Cornescu in timpul prezentarii.
       In continuarea prezentarii CUBO a avut loc o prezentare a produselor destinate placarilor speciale oferita de Rigips.
     

         Prezentarea sustinuta de arh. Dan Stanescu, technical manager la Saint-Gobain Construction Products Romania, Rigips Business Unit, a cuprins «  Placile speciale », placi care nu sunt gips cartonul cu care v-a obisnuit Rigips ci placi din ipsos sau ciment, fara fete din carton dar cu diverse fibre cu rol de armatura.

         Cele trei categorii de placi sunt : rezistente la foc, rezistente la soc si rezistenta la apa, respectiv Ridurit cu actualul nume Glasroc F, Rigidur si Placocem sau Aquaroc, asa cum se numeste de curand placa de ciment produsa in Franta.

         Glasroc F este o placa de densitate ridicata, A1, din ipsos armat cu fibre de sticla si cu amestec de perlit, placa care se foloseste cu succes in protectii pasive la foc. Se realizeaza solutii de tipul : protectiilor la foc a structurilor metalice, tubulaturi rezistente la foc de ventilatii, de evacuare gaze fierbinti sau de protectie a traseelor de cabluri, ghene pentru instalatii sanitare si puturi de lift rezistente la foc, pereti si plafoane suspendate rezistente la foc.

         Glasroc F se poate fixa placa-de-placa direct cu suruburile autofiletante specifice, fara intermediul structurii din profile metalice ca in cazul montajelor din gips carton. Carcasele obtinute fac protectia stalpilor sau grinzilor metalice in functie de factorul de masivitate ala acestora. Acelasi fel de montaj al placilor Glasroc F conduce la realizarea tubulaturilor ce devin canale de ventilatie sau de evacuare a gazelor fierbinti sau, pentru sectiuni mai mari tubulaturi de lift sau ghene pentru instalatii sanitare.

   

        Rigidur, placa din ipsos armata cu fibre celulozice, cu densitate foarte ridicata obtinuta prin extrudarea pastei de ipsos, 1350 kg/mc, lucru ce da o rezistenta ridicata la impact. In clasa A1 de reactie la foc, placa poate ajuta datorita densitatii si la ridicarea indicelui de izolare acustica atunci cand e folosita in peretii de compartimentare sau la plafoane suspendate. Rezistenta la socuri este apreciata la peretii de coridoare de evacuare ai scolilor sau spitalelor. In diverse combinatii rezulta pereti de pana la 67 dB sau pereti antiefractie. Ca sapa uscata Rigidur poate oferi rezistenta la sarcini pana la 5kN/mp, lucru util in sali de spectacol.

         Placocem sau Aquaroc este o placa din ciment armata cu fibre de sticla, de greutate medie, 13 kg/ mp, grosime de 12.5 mm care se monteaza pe acelasi tip de structura ca placile din gips carton. In clasa A2s1,d0, este incombustibila si utila in spatii cu umiditatea ridicata: Sali de bazin de inot, sauna, bucatarii de restaurant, SPA dar si in inchideri de fatada, cu sau fara termoizolatii aplicate, fatade ventilate sau etanse.

         Aquaroc se monteaza in aceeasi maniera ca si placile din gips carton, cu suruburi autofiletante specifice pentru placi de ciment si chituire realizata cu un adeziv poliuretanic.

Finisarea poate conduce la orice tip de finisaj de interior sau exterior aplicabil pe o suprafata din ciment deja amorsata cu un polimer destinat sa reduca absorbtia de umiditate. E de remarcat ca neavand carton placajul de placi ceramice mai groase sau mai grele dar si a placilor din piatra naturala se face fara grija desprinderii de miez, ca in cazul rar al delaminarilor datorate greutatii fixate direct de placa.

 
This entry was posted in Noutăţi. Bookmark the permalink.