Istoricul filialei

 

 

 

2001

FILIALA DOBROGEA A ORDINULUI ARHITECTILOR DIN ROMANIA (OARFD) s-a infiintat la data de 22 septembrie 2001.

Conferinta de constituire a avut loc la Mamaia in sala restaurantului Doina.

Ea a fost convocata de catre un comitet de initiativa in baza legii 184/2001 si a Regulamentului OAR care prevedeau obligativitatea infiintarii filialelor teritoriale in termen de 90 de zile de la Conferinta de constituire a Ordinului Arhitectilor din Romania. La conferinta au fost prezenti 95 din cei 109 participanti inscrisi.

In cadrul Conferintei au fost prezentate, discutate si aprobate prin vot secret Regulamentul Filialei Teritoriale Dobrogea si Bugetul filialei, dupa care au fost alese forurile de conducere.

 

2002

In data de 20 aprilie 2002, la sala de conferinte a hotelului “REX” din Mamaia, s-au tinut lucrarile celei de-a doua conferinte a OARFD.

In cadrul acestei conferinte au fost dezbatute in filiala proiectele Regulamentului OAR, Codului deontologic si Onorariilor minime de proiectare ce urmau a fi aprobate la Conferinta Nationala a OAR din vara anului 2002.

Au fost alese forurile de conducere pentru un mandat de 4 ani si au fost alesi delegatii la Conferinta Nationala a OAR din iunie 2002.

 

In data de 28 septembrie 2002, la sala “MIHAIL KOGALNICEANU” a Consiliului Judetean Tulcea, s-au tinut lucrarile conferintei extraordinare a OARFD.

In cadrul Conferintei au fost prezentate, discutate si aprobate prin vot secret Regulamentul Filialei Teritoriale Dobrogea si Bugetul filialei.

 

2005

In data de 25 martie 2005, la restaurantul “Zorile” din Constanta, s-au tinut lucrarile celei de-a patra conferinte a OARFD.

In cadrul acestei conferinte au fost dezbatute in filiala:

ˇ        Strategia generala si obiectivele activitatii Ordinului Arhitectilor din Romania.

ˇ        Regulamentul Ordinului.

ˇ        Codul Deontologic al profesiei de arhitect.

ˇ        Regulamentul-cadru de organizare si functionare a filialelor teritoriale.

ˇ        Valoarea onorariilor de referinta si sistemul cotizatiilor anuale unice pentru categoriile de membri ai Ordinului.

ˇ        Organigrama aparatului administrative al Ordinului.

documente ce urmau a fi aprobate la Conferinta Nationala a OAR din vara anului 2005.

 

Intre anii 2001 si 2002, filiala, a fost condusa din pozitia de presedinte desemnat de OAR central, de domnul arhitect Mihai Isacov, el fiind ales in fuctia de presedinte pentru prima oara in anul 2002. Acest mandat s-a incheiat in anul 2006 cand a fost ales pentru functia de presedinte domnul arhitect Radu Stefan Cornescu. Mandatul acestuia s-a incheiat in anul 2010, iar functia de presedinte al filialei este ocupata din acel an de domnul arhitect Alexandru Balan.

This entry was posted in Informaţii. Bookmark the permalink.