Expo ​Conferinta Internationala de Arhitectura ​RIFF

.

Cu acest prilej, arhitectul din Spania va sustine o prelegere la Universitatea de Arhitectură si Urbanism ‘Ion Mincu’ (UAUIM), în data de 26 octombrie. Întâlnirea din cadrul programului ‘SHARE — meet the architect’ initiat de ABplus Events si asociatia culturală PRO EVENT, în parteneriat cu UAUIM, continuă seria conferintelor motivationale care oferă studentilor ocazia de a avea acces la noi informatii, valori si modele profesionale. 

Prezenta lui Alberto Veiga la Bucuresti este ocazionată de sustinerea în programul RIFF a unei prezentări dedicate proiectului Filarmonicii din orasul polonez Szczecin care i-a adus în acest an prestigiosul premiu de arhitectură al Uniunii Europene, premiu acordat o dată la doi ani.

Proiectul filarmonicii s-a impus, în etapa finală, în fata proiectului muzeului din Danemarca, Danish Maritim Museum, realizat de star architect Bjarke Ingels, si în fata altor trei candidaturi din Germania, Italia, Maria Britanie. Printre laureatii editiilor precedente se numără star arhitectii Norman Foster, Zaha Hadid, Rafael Moneo,  Peter Zumthor si Nicholas Grimshaw. 

copyright Simon Menges

Juriul a explicat optiunea pentru Filarmonica din Szczecinafirmând că propune “o strategie convingătoare prin formă si spatiu pentru un oras care face eforturi să-si construiască un viitor mai bun într-o economie aflată în schimbare“. Clădirea creează o legătură între trecutul cultural si noua arhitectură a orasului, preia din expresivitatea fatadelor istorice ale orasului si din expresivitatea peisajului înconjurător, fiind construită pe locul ‘Konzerthaus’, edificiu demolat în timpul celui de-al doilea război mondial. Fatada este realizată în totalitate din sticlă, schimbându-si aspectul în functie de iluminatul din interior.

‘Astept cu nerăbdare să particip la conferinta RIFF din luna octombrie. Mă bucur că pot împărtăsi aspecte ale celor mai noi proiecte ale biroului nostru, mai ales ale proiectului premiat recent, Filarmonica din Szczecin. Conferinta Internatională RIFF din Bucuresti ne oferă încă un prilej de clarificare si sintetizare a propriilor activităti, precum si o ocazie de a asculta alti vorbitori, într-un dialog constructiv pe tema arhitecturii. Contactul cu lumea academică, activitatea didactică si prelegerile reprezintă pentru noi calea pentru cercetarea de calitate si ne permite să ne filtrăm ideile apărute în procesul creatiei diferitelor proiecte’, a declarat arh. Alberto Veiga, Partener al biroului Estudio Veiga, câstigător al Mies van der Rohe Award 2015.

În cadrul RIFF editia 2015, pe 26 octombrie 2015, arhitecti invitati din 10 tări, câstigători ai celor mai recente editii ale competitiilor internationale de arhitectură, participa la dezbaterea internatională despre ‘Noi roluri si responsabilităti ale arhitectului, pentru un mediu construit sustenabil’. La dezbatere vor intra în dialog arhitecti si constructori din România, Spania, Olanda, Turcia, Portugalia, Londra, Georgia, Polonia, Germania si Ungaria, alături de reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor din România, Partener Principal în organizarea conferintelor de arhitectură realizate de ABplus Events, reprezentanti ai facultătilor de arhitectură si urbanism din tară si reprezentanti ai autoritătilor din sectorul constructiilor.

Cifrele de audientă din ultimii ani plasează RIFF în topul evenimentelor de arhitectură din România. RIFF, cel mai asteptat eveniment al anului în comunitatea arhitectilor români, a reunit la editia precedentă peste 500 de participanti, arhitecti, designeri, lideri din sectorul constructiilor, companii care oferă sisteme si solutii pentru acoperisuri, fatade si izolatii.

Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului durabil, cu o experientă si traditie de 350 de ani, sustine organizarea celei de-a saptea editii a conferintei internationale RIFF la Bucuresti, în calitate de Partener Oficial.

Evenimentele realizate cu prilejul expoconferintei continuă si pe 27 octombrie 2015, cu prezentări de proiecte distinse cu premii în competitii precum World Architecture Festival din Singapore, Wan Awards-Concrete in Architecture, International Architecture Award acordat de Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, Arch Daily Building of the Year.

Contact presă: 
Florentina Cojocaru 
florentina.cojocaru@abplus.ro 
M: 0740-117-598

This entry was posted in Noutăţi, Presă. Bookmark the permalink.