Concurs Casa Arhitectilor

 

ORDINUL ARHITECTILOR DIN ROMANIA – FILIALA DOBROGEA

 

 

DOCUMENTATIA CONCURSULUI DE IDEI

CASA ARHITECTULUI”

 

CONSTANTA – 2013

 

 

DOCUMENTATIE

STUDIU GEOTEHNIC

PLAN DE INCADRARE IN ZONA

RIDICARE TOPO

RELEVEU VILA ELENA 

 MODEL 3D VILA ELENA 3DMAX

 

 

 

 

 COMPLETARI  ULTERIOARE: 

 

 

Ca urmare solicitarilor mai multor colegi, documentele de concurs se completeaza/modifica astfel:

1. Calendarul concursului se va modifica astfel:

- Data si ora limita de depunere a solutiilor este: 16.10.2013, ora 15:00. Pentru cele trimise prin posta se va lua in calcul data si ora trimiterii

- Data si ora de deschidere a solutiilor este: 23.10.2013, ora 12:00;

Comunicarea rezultatelor se va face pe 30.10.2013.

2. Din juriu vor face parte cate un reprezentant al unor filiale din centre universitare, un reprezentant al Camerei arhitectilor din Varna, un reprezentant al O.A.R. si un reprezentant al filialei noastre.

 

 

 

Intrebari si raspunsuri frecvente:

i:Care sunt coeficientii urbanistici ai lotului?

r:Coeficientii urbanistici sunt urmatorii: POT=30% CUT=1.5, dar imobilul este inregistrat la cadastru cu un POT actual de 37,28%, adica o suprafata construita a parterului de 236 mp. Se va considera POT maxim propus 37,28%.Regimul de inaltime este de maxim P+4. Nu exista retrageri impuse, altele decat cele prevazute de codul civil.

 

i: Este posibila participarea in cadrul unei echipe a unei persoane inscrise in OAR Dobrogea si a unei persoane care face parte din alta filiala? Pot fi intr-o echipa condusa de persoane cu calitatea precizata colaboratori din alte judete?

r: Dintr-o echipa participanta este obligatoriu doar pentru conducatorul acesteia sa aiba calitatea precizata in documentatia de concurs.

 

i: Ce este “prezentarea tridimensionala”? este macheta sau sunt planse cu randari? daca sunt planse cu randari, acestea intra in limita de 3 formate impusa pieselor desenate?

r: Prezentarea tridimensionala poate consta in macheta, film, perspective suplimentare. Perspectivele se vor incadra intr-un singur format suplimentar de aceleasi dimensiuni ca al celorlalte piese desenate (70×100 cm).

 

i: Fiind un concurs de idei, cum trebuie intelese evaluarea estimativa si graficul de executie?

r: Evaluarea estimativa se refera la valoarea investitiei, constructii plus montaj. Graficul de executie se refera la etapele propuse pentru realizarea intregii investitii.

 

i: La predarea proiectului in acel colet sigilat primim vreun cod de identificare?

r: Nu.

 

i: Cum functioneaza anonimatul?

r: Juriul va deschide propunerile avand grija se le fie atasate plicurile sigilate cu documentele de identificare. In cazul in care va fi necesar, juriul va da un numar fiecarui proiect. Acesta va fi scris pe fiecare plansa si pe plicul sigilat cu documentele de identificare. Plicurile cu documentele de identificare nu se vor dechide pana la stabilirea clasamentului final al proiectelor.
Nota: Comisia de organizare a concursului este alcatuita din arh. Mirela Dida si arh. Ignis Duvagi.

 

This entry was posted in Concursuri, Noutăţi. Bookmark the permalink.